NÚRIA CABO

NURIA CABO

Núria Cabo és ballarina diplomada en Dansa Kathak, dansa Clàssica del Nord d’Índia, pel Conservatori Prayag Sangeet Samiti (Prayagraj, Índia).

Va començar estudiant dansa jazz i contemporània a la seva Barcelona natal, fins que va descobrir la dansa clàssica índia i el 2010 es va instal·lar a Índia per estudiar dansa kathak, sota la tutela del mestre Pt. Om Prakash Mishra (nebot i deixeble del gran mestre Pt. Birju Maharaj), amb qui es va preparar els exàmens per al Diploma en Dansa Kathak del Conservatori Prayag Sangeet Samiti, que va obtenir amb honors el 2017.

A partir d’aquí comença a col·laborar amb importants ballarins de kathak del país, entrant a les companyies d’Anuj Mishra i Vishal Krishna, actuant en festivals arreu de l’Índia. Continua la seva formació en kathak amb el seu Guru Smt. Durga Arya seguint el llinatge de Pt. Birju Maharaj, i col·laborant en les actuacions d’aquesta a Índia i Espanya.

Durant el temps a Índia no ha deixat d’estudiar dansa contemporània cada vegada que visitava Barcelona (a La Caldera, La Visiva) sempre buscant unir l’orient i l’occident en la seva dansa. En aquest sentit destaca la seva col·laboració en el projecte “Animal Kingdom” del reconegut ballarí i coreògraf Akram Khan.

Actuacions destacades han estat, a Índia:

Wajid Ali Shah Festival, Lucknow (Febrer 2018); Lucknow Internacional Dance Festival (Octubre 2018); Jonpur University Annual Classical music Congress (Novembre 2018-2019), Kabir Festival for Holi celebrations in Lucknow (Lucknow, Març 2018), Gangahotsav Festival (Varanasi, Octubre 2019), Mahashivaratri Festival (Varanasi, Febrer 2019); Brij Shyam, Shyam Chabi, concert homenatge a Pt. Birju Maharaj (Calcuta, Setembre 2022).

A Espanya:

Festival nits del Castell de Santa Catalina, Cadis (Agost 2014); Nila Sangita, vetllada de música i dansa clàssica india. Organitzat per Casa Àsia i Fundació Phonos, Barcelona (Juliol 2015); Festival Flavors of India, Ibiza (Agost 2017); Raga Tala Dance a Teatre La Cassola, Onda; Actuacions a les Celebracions del Dia de la Independència d’Índia, organitzades per l’Ambaixada d’Índia a Espanya, Barcelona (Agost 2022-2023), Trobada de poesia, música i dansa Urdu, Barcelona (Novembre 2022 i 2023); Raga Tala Dance a La Llotja d’Elx (Gener 2023); Festival de Música Religiosa de Vic, Vic (Abril 2023).

  • Podcast de la col·laboració de Núria Cabo amb el programa de Rtve Nómadas sobre Uttar Pradesh.
Participació en el projecte Animal Kingdom del coreògraf Akram Khan