DANSA INDIA

kathak

A Kaala pots aprendre dansa índia amb les nostres classes de dansa Kathak, a més de tallers d’altres danses clàssiques d’Índia. Des del punt de vista tècnic, la dansa kathak és de moviments gràcils al tors, tenint molta força els ritmes que es fan amb els peus (descalços) i molta importància els girs. És també molt present l’element teatral, ja que el Kathak continua la tradició mil·lenària de narrar històries a través del moviment. En les classes regulars, impartides per Núria Cabo, anem integrant els aspectes d’aquesta dansa clàssica índia, sumant-los progressivament. 

A les classes de kathak setmanals (1’5h) treballem: 

  • Salutació inicial i final de la dansa 
  • Escalfament: exercicis de tècnica de peus (tatkar o footwork) i de braços (hastak)
  • Girs (brahmari) 
  • Composicions o peces curtes (musicalment i coreografiades) 
  • Composicions o coreografies temàtiques (de Déu o aspecte de la mitologia hindú, poemes sobre les estacions, peces d’origen sufí, etc.).

Aquesta metodologia es completa amb un suport teòric que poden centrar-se a entendre musicalment (rítmicament) el que estem ballant, el context històric o mitològic de la peça que estem aprenent història i simbologia en general de la dansa.

A més de les classes regulars impartim classes i tallers amb acompanyament de músics (taula o percussió índia, sitar…). 

Les classes de dansa Kathak a Kaala són impartides per Núria Cabo, que és diplomada Sangeet Praveenacharya, obtingut al Conservatori Prayag Sangeet Samiti (Allahabad, Índia). Núria s’ha format íntegrament a Índia, on després de graduar-se va passar a formar part de companyies de dansa Kathak del país, a més de ser professora de dansa kathak en diferents escoles de Varanasi.